dimarts, 18 de novembre del 2008

Segona sessió: ampliació del bloc

En aquesta sessió hem analitzat una sèrie de recursos per al bloc -137!- que podem fer servir per a incorporar noves possibilitats. Per a la pròxima classe, hem de fer una petita ressenya d'algun bloc i valorar algun dels recursos que hem vist; a més, hem de millorar el nostre bloc amb la introducció de rellotges, imatges, enquestes...

En el meu cas, hi he introduït una enquesta que pregunta sobre si l'Administració hauria de garantir un servei públic gratuït d'accés a la xarxa -per favor, doneu-ne la vostra opinió.

Pel que fa al comentari d'un bloc, he triat El Catalejo, que apareix en el diari El Mundo. Aquest és un bloc que com diu l'autor, Sergio Rodríguez, parla sobre "notícies, curiositats i novetats d'Internet en petites dosis". Es tracta d'un bloc amb molta hipertextualitat i d'una estructura molt simple.

Es caracteritza per ser un bloc amb una temàtica bastant clara: el món d'internet; i amb una finalitat de caire informatiu i d'entreteniment. No hi apareix un perfil de qui escriu el bloc, ni la possibilitat d'accedir a tots els missatges que s'hi han escrit (només a uns quants); tot i això, puc dir que el bloc té una durada d'almenys un any.

Es permeten els comentaris, tot i que són poc nombrosos; segurament més pel tema, però també podria ser per un escàs nombre de lectors, tot i que no ho podem perquè no hi ha un comptador sobre açò, però el fet que el bloc estiga actiu en un diari ja ens indica que deu ser prou seguit.

Per altra banda, el recurs que considere que pot resultar molt interessant per al treball amb els blocs, tant des del pur entreteniment fins a tasques que poden abraçar els àmbits de l'educació o del treball des de casa, és Àlbums web de Picasa. Amb aquesta eina podràs visualitzar i editar sense cap problema totes les fotos que vulgues; a més, també pot trobar totes les fotos que guardes a l'ordinador. A més d'açò, i és tal volta el més important, et permet publicar una gran quantitat de fotos, ja que t'ofereix 1 gigabyte d’emmagatzematge debades, que pots compartir amb qui tu vulgues.

Cal un servei públic gratuït d'accés a la xarxa?